Categorieën
Aanradertjes

3 gouden kandidaten van De Nieuwe Lichting 2022

De leukste tijd van het jaar is eindelijk aangebroken: de zoektocht naar De Nieuwe Lichting van 2022. Elk jaar gaat StuBru op zoek naar drie artiesten die voor een frisse wind zorgen binnen de Belgische muziekbusiness. De negen finalisten zijn ondertussen bekend, en dit zijn mijn drie favorieten.

Kleine disclaimer: Zonder twijfel zijn alle negen finalisten echt top. Allemaal verdienen ze het om in de finale te staan. Dit zijn mijn drie favorieten, maar dat wil niet zeggen dat ik de rest niet goed vind. Wie er ook wint, het zal sowieso verdiend zijn.

1. Een gouden favoriet met een gouden stem

De eerste finalist van de lijst is ook meteen mijn eerste favoriet. StuBru stelt ons als eerste Ali Bouazizi ofwel Alioth voor. Deze artiest is een jonge gast van 21 jaar uit Sint-Niklaas met Belgisch/Marokkaans bloed. De muziek van Alioth kan je omschrijven als een vernieuwende, eigenwijze sound met Retro, Pop en R&B invloeden. Als je deze omschrijving hoort, zal je meteen zien dat deze sound perfect samengaat met het jaar 2022: het is modern, het is catchy en het is een echt plezier voor de oren. Alioth wordt gezien als een artiest met een klok van een stem, die zo mooi is dat je haren ervan omhoog zullen gaan staan.

Voor De Nieuwe Lichting gaat Alioth de strijd aan met als wapen het nummer Talk About It, een liedje over mentale gezondheid. “Mijn nummer gaat over hoe moeilijk het is om gevoelens te uiten, en de schrik voor de reactie van andere mensen. Ik moedig iedereen aan toch te praten: er is geen andere manier dan de confrontatie aangaan”, laat Alioth weten. Zeker in deze tijd wanneer de mentale gezondheid van jongeren meer dan ooit in the picture staat, is dit een belangrijke boodschap om te geven. Gevoelig, kwetsbaar, maar toch positief, de perfecte combinatie.

Je zal al snel merken dat die ‘klok van een stem’ waar mensen het over hebben, niet overdreven is. Al van bij de eerste noot van het nummer deed Alioth me versteld staan met de prachtige sound die uit zijn keel komt. Ik denk dat ik nog niet zo vaak zo’n mooie stem ben tegengekomen. Vooral wanneer hij naar kopstem overgaat, krijg ik echt kippenvel van die zachte, fluwelen stem.

Gouden favoriet? Ja zeker, een gouden favoriet met een gouden stem. Toen ik het liedje voor de eerste keer hoorde, was er geen twijfel mogelijk. Hier moeten meer mensen van weten.

2. Het liedje blijft als kleverige plakband stevig in je geheugen plakken

Een band uit het Gentse, dat is favoriet nummer 2. De band Eno bestaat uit vijf grave leden: Eno Meulenbergs,Mathias Stal, Tim Leymans, Jan Roelkens en Emilio De Temmerman. “Eno klinkt als de combinatie van zonnestralen, rumcocktails en de onvermijdelijke kater. De groep brengt popmuziek van het dansbare, ruwe en authentieke soort. Met invloeden uit indierock en het lo-fi-genre, herinnert Eno aan Beck, Dinosaur Jr. en The Strokes”, zo beschrijven ze zichzelf. Ze hebben nog niet zo veel singles op hun naam staan, maar die kunnen wel eens heel snel gaan komen met de hulp van StuBru.

Met het nummer Good Together probeert de groep de luisteraars van StuBru in te pakken, en dat blijkt goed te lukken. Hun liedje Good Together blijft als kleverige plakband stevig in je geheugen plakken. De catchy sound van het nummer is van in het begin al niet te negeren en laat je dansen en meebewegen op het speelse ritme. Je kan de song perfect omschrijven als de ideale pop-rocksong die iedereen moet horen. En dat is nog niet alles, er is op de Instagrampagina van de band zelfs al een 80’s versie van het nummer en die moet je echt horen. Het is zo’n fijn liedje dat meteen een lach op je gezicht zal toveren.

Maar waarom zou je stemmen voor deze groep? Simpel, ze zijn het gewoon waard. Het zou kunnen dat je niet meteen fan zal zijn van de band, maar hoe meer je naar Good Together luistert, hoe beter het wordt. Ik denk dat mensen binnen vijf jaar nog steeds zullen genieten van Eno omdat ze zo tijdloos zijn.

Gouden favoriet? Ja zeker, en niet enkel van mij. Als ik naar de stemmen kijk, komen deze jongens regelmatig terug. Hun nummer slaat enorm aan en misschien levert dit hen wel de winst op. We weten het maandag om 17uur.

3. Poppy, catchy en ook een beetje een statement

De jongste artieste van de kandidaten is slechts 19 jaar, maar wat een persoonlijkheid. Jueles Matondo is een echte muzikale duizendpoot uit Dendermonde. Ze is nog maar 19, maar ze is van kinds af aan al druk bezig met haar muzikale droom. Ze schrijft, zingt, speelt gitaar en produceert haar eigen sounds met inspiratie van Prince, Destiny’s Child en Alicia Keys. Die inspiratie is dan ook duidelijk te horen in haar eerste single Bedroom. Het is poppy, het is catchy en het is ook een beetje een statement.

Met haar eerste single zal ze ook de finale ingaan van De Nieuwe Lichting. Bedroom is een passionele en romantische song over de relatie tussen twee meisjes. “Ik vind het heel belangrijk voor de queer community om representatie te zien in muziek”, laat Jueles weten aan StuBru. Dit is een boodschap die veel meer aandacht verdient dan dat ze nu krijgt. In 2022 wordt het tijd dat echt iedereen kan zijn wie die is en kan kussen met wie die wil. Wat is een betere manier om die boodschap over te brengen dan een liedje?

Maar behalve de sterke boodschap die het nummer heeft, is dit nummer ook nog eens geweldig om naar te luisteren. De Justin Timberlake vibes in dit nummer zijn heel erg sterk. Het is verleidelijk, catchy, sexy en heel erg R&B. De mooie stem van Jueles is heel rijk aan persoonlijkheid. Ze is warm, diep, vol en zalig om naar te luisteren. Nu is ze 19, maar wacht tot ze ouder is. Ik ben er zeker van dat ze dan nog tien keer beter zal zijn. En met de hulp van StuBru, kan ze een internationale carrière uitbouwen, daar ben ik zeker van.

Gouden favoriet? Absoluut! Dit was het eerste nummer waarvan ik echt dacht: “Wauw, dit is echt vernieuwend”. Alle finalisten zijn stuk voor stuk uniek en top op hun manier, net zoals Jueles. Ik hoop dat het geluk aan haar kant staat maandag, maar dat weten we dan pas.

Als je nog wil stemmen op jouw favoriet kan dat zeker nog. Je moet dat zeker doen als je wil dat jou favoriet de winst binnenhaalt. Stemmen kan via deze link. En dan weten we maandag om 17u eindelijk wie de drie winnaars worden. Ik wens de negen finalisten heel veel succes en dat de beste mogen winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s