Categorieën
Releases

The Lighthouse maakt de ideale song om te chillen

Niets is zo gezellig als even lekker chillen met muziek in de oren, een lekker drankje en een hapje. De band The Lighthouse zorgt alvast voor die chille muziek met hun nieuwste single 5fh Floor. Zet deze song op voor je gaat chillen, en you’re good to go.

Extra flavour en spice

The Lighthouse zal zeker voor de StuBru luisteraars bekend in de oren klinken. De band is namelijk één van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2017. Met hun liedje Hollywood konden ze de luisteraars en de jury makkelijk overtuigen. Na de winst openden de deuren naar verschillende festivals en een breder publiek. De band bestaat uit vier leden waarvan twee van de vier ook nog hun eigen soloproject onderhouden. Zopas debuteerde de groep met hun kersverse frontman Willem Zack. Dat debuut zal ook de start zijn van een nieuw tijdperk voor de band dat nog beter en nog extra flavour en spice zal bevatten. “De injectie vers bloed zorgde bij de band voor een lading nieuwe inspiratie. De nieuwe songs vloeiden het voorbije jaar dan ook vlotjes uit de pen”, vertelt vi.be.

De muziek die The Lighthouse voor ons maakt kan je vergelijken met een gezellige vrijdag, schrijven ze op hun website. “Liedjes die aanvoelen als vrijdagen: dat is het handelsmerk van The Lighthouse. Volgens de groep zijn vrijdagen bedoeld om je vrolijk onder te dompelen in de nacht, gedachten van plezier en passie op te roepen en jezelf kwijt te raken in eindeloze neon stemmingen met hun aanstekelijke Indie Pop songs.”

Als dit nummer de toon zet, weten we al wat voor goeds ons te wachten staat

Nu je weet dat de liedjes van The Lighthouse zoals vrijdagen zijn, is het niet meer weg te denken als je naar hen luistert. Ook in hun nieuwste song 5th Floor is de chille sfeer die de band wil uitstralen heel duidelijk te merken. Het refrein is erg aanstekelijk en blijft urenlang na het luisteren nog steeds hangen. 5th Floor is een song die enorme rust uitstraalt en die perfect past bij een chille dag. Het liedje heeft een toffe beat en leuke effectjes die het heel interessant maken. Het speelse stemmetje is ook heel leuk om naar te luisteren en voegt iets speciaals toe aan het nummer.

Verder is de stem van zanger Willem Zack heel mooi en uniek. Dat in combinatie met de backing vocals en de instrumenten klinkt heel professioneel en vooral heel internationaal. Dit nummer had perfect van een bekende Amerikaan kunnen komen, maar het komt uit ons eigen kleine landje. Daar mogen we heel erg fier op zijn. 5th Floor is de eerste single van hun toekomstige EP die er binnenkort aankomt. Als dit nummer de toon zet, weten we al wat voor goeds ons te wachten staat.

Het album zal sowieso goed zijn

Voor wie er nog aan twijfelt, zal ik het klaar en duidelijk zeggen. The Lighthouse is terug, en beter dan ze ooit waren. De indie-pop, de leuke effectjes… alles is gewoon top aan deze groep. Tijdens De Nieuwe Lichting waren de jongens al mijn grote favoriet en hun talent hebben ze sindsdien alleen nog maar bevestigd. De nieuwe wind die door The Lighthouse waait lijkt de band veel goeds te hebben gedaan. In 5th Floor klinken ze fris, jong en heel professioneel.

De chille ‘vrijdag achtige’ sfeer vind ik heel fijn om op mijn playlist te hebben staan. Naast al die dramatische liedjes die je tranen met tuiten geven is een nummer dat zorgt voor een smile op het gezicht een verademing. Ik heb hoge verwachtingen van hun nieuwe EP en ik sta nu al te popelen om het af te spelen en er met volle aandacht naar te luisteren. Eén ding staat al vast, het album zal sowieso goed zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s