Categorieën
Releases

Coralien maakt je met één noot vrolijk in nieuwe single

Deze artiest bezit de kracht om iedereen meteen vrolijk te maken als hij zijn zangstem en zijn gitaar boven haalt. Met zijn nieuwe song Métronome vertelt hij over een activiteit die iedere mens wel eens doet in het leven: de metro nemen. Het is duidelijk dat Coralien geen ingewikkeld verhaal nodig heeft om een top nummer te maken.

Een rijzende ster

De artiest Coralien dook voor het eerst op in deze blog toen ik schreef over de 3 nummers die ik ontdekte tijdens mijn vakantie in Wallonië. Eén van die drie Braalse vondsten was toen Coralien met het liedje Aime. Coralien kan je helemaal voor zich winnen met slechts een gitaar in de hand en een stem die je doet smelten. Aime is een groot favoriet van mij en van vele andere mensen. Het is een supertoffe song die je automatisch doet mee bewegen en een brede lach op je gezicht tovert. Aime heeft het zeer goed gedaan met de streams op Spotify. Het liedje haalde er namelijk een kleine 30 duizend, en het blijft vandaag nog steeds groeien. Je kan wel zeggen dat Coralien een rijzende ster is.

Een plezier om naar te kijken en te luisteren

Met Aime werd te toon gezet die de stijl van Coralien beschrijft en ook in deze single houdt hij zijn stijl vast. Het nummer Métronome gaat heel simpelweg over de metro. Een plek waar iedereen wel eens in zijn leven komt, dus het is een zeer herkenbaar onderwerp. Het eerste dat we horen is omgevingsgeluid van de metro. Je hoort de deuren sluiten en de metro vertrekken. Zo wordt de song geïntroduceerd en gaat het over naar de gitaar. Net zoals bij Aime is het een leuk en dansbaar deuntje waar je meteen vrolijk van wordt. Het liedje is heel speels en luchtig. Vooral de ad libs die Coralien op een nonchalante manier doet, maken dat het nummer tof en aangenaam is om naar te luisteren.

Ook de videoclip is heel fijn om naar te kijken. Het valt enorm op dat Coralien zich echt amuseert tijdens het gitaarspelen en het zingen, en dat is ongelofelijk belangrijk. Als een artiest zich amuseert, wordt hij automatisch leuker om naar te luisteren en te kijken. In de clip zien we Coralien spelen met een speelgoedmetro. Verder zien we ook een scene waarin hij zijn valiezen pakt en erop uittrekt met een krant in de hand. Coralien is heel charmant in die clip: hij is grappig, schattig en echt een plezier om naar te kijken en te luisteren.

Ik ben nog meer gaan houden van de vrolijke muziek en de toffe deuntjes

Ik ga het niet onder stoelen of banken steken, ik ben enorme fan van Coralien. Toen ik hem voor de eerste keer tegenkwam op Sud Radio met het liedje Aime bleef hij hangen en wou ik hem meteen opzoeken omdat ik gecharmeerd was door zijn vrolijkheid. Vooral zijn stem en zijn uitstraling vind ik echt fantastisch. Coralien heeft zoveel mogelijkheden en hij controleert zijn stem ook echt goed zowel in de hoogte als in de laagte. Al snel werd me duidelijk dat hij echt een grote artiest is. Nu het nummer Métronome uit is, wordt mijn gevoel alleen nog maar versterkt en ben ik nog meer gaan houden van de vrolijke muziek en de toffe deuntjes. Ik denk dat Coralien één van de eerste artiesten is waar ik naar zal luisteren als ik even een minder momentje heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s