Categorieën
Releases

Psy’Aviah leren ons een belangrijke les met nieuwe single

Soms zitten we op cloud nine te zweven om daarna kei hard terug in de realiteit gesleurd te worden. Dat zit heel mooi verwoord in de nieuwe single van de band uit Antwerpen Psy’Aviah. Vallen en opstaan hoort nu eenmaal bij het leven, maar muziek helpt enorm als vangnet om de val net iets lichter te maken.

Al veel goede vooruitzichten

Maak kennis met de band uit het Antwerpse, Psy’Aviah. Deze groep vindt zijn oorsprong bij de componist en producer Yves Schelpe, die ook niet vies is van een keyboard. Verder heb je in de groep de zangeres genaamd Marieke Lightband en gitarist Ben Van de Cruys. Maar bij deze drie blijft het niet, de band werkt namelijk heel regelmatig samen met gasten die de rol van vocalist of muzikant op zich nemen. Op die manier waait er regelmatig een heel nieuwe wind door Psy’Aviah. De muziek die de groep maakt beschrijven ze zelf als ‘open-minded elektronic music with heart and soul’. Die beschrijving alleen al prikkelt je om hun muziek te beluisteren.

Met al heel wat muziek op hun naam, kan je wel zeggen dat Psy’Aviah al meerdere successen hebben gehad. In 2007 kon je voor het eerst spreken van de band en in 2022 hebben ze iets heel groots te vieren. In dat jaar is de groep namelijk twintig jaar on stage & on record. Toch een speciaal moment en dat gaan ze vieren met nog heel wat nieuwe singles en ook een nieuw album. Al veel goede vooruitzichten waar wij als luisteraar maar al te blij mee zijn.

Het spreekt tot de harten van de luisteraar

We krijgen al een tipje van de sluier van het nieuwe album van Psy’Aviah genaamd Bittersweet. De eerste single van dat album, Pretender, konden we al langer bewonderen, maar sinds 1 oktober heeft de groep de tweede single de wereld in gestuurd. Het liedje heet Sunbird en het wordt samen gebracht met de Britse zangeres Oliviya Nicole. Sunbird is rechtstreeks uit het leven gegrepen, het gaat namelijk over vallen en weer opstaan. Dat is iets dat we al leren sinds we uit de pampers zijn en dus is het een heel herkenbare boodschap.

Het liedje is energiek, maar tegelijkertijd is het ook heel chill en rustgevend. Je voelt je zweven als je ernaar luistert, wat past bij de titel van de song. De muziek is electronic en speciaal, maar ook heel mooi en zeer radioproof, wat een groot pluspunt is voor de band. Het is ook heel mooi dat producer Yves Schelpe wil tonen dat dit genre ook diepe en speciale boodschappen kan overbrengen in de liedteksten. Het spreekt tot de harten van de luisteraar en dat vooral maakt dit liedje zo mooi en goed. Ook de clip draagt bij tot die belangrijke boodschap. Yves Schelpe laat weten dat de danseres in de clip staat voor het streven naar perfectie, maar ondertussen verbranden haar vleugels door de warme, rode zon.

Ik zou vooral zeggen: ga zo door

Soms maakt een goed verhaal een liedje nog zo veel mooier en beter. Dat is ook zeker het geval bij Sunbird. Voor mij draagt een goed verhaal zo veel bij tot een goede song en ik ben heel blij dat Psy’Aviah wil inspelen op mooie en diepe boodschappen. Na een tijdje heb ik het wel gehad met liedjes over liefde of verdriet en dan is deze song echt een verademing om naar te luisteren. Ik hou enorm van de beat van het nummer. Zeker op de bus beluister ik het liedje heel veel omdat het een zekere rust uitstraalt die ik op een drukke dag zeker kan gebruiken.

Ik vind het ook echt knap dat Psy’Aviah al bijna twintig jaar on stage & on record is en ik zou vooral zeggen: ga zo door. Ik vind ze echt heel goed en ik weet zeker dat ze een nog breder publiek zouden kunnen hebben als ze op de radio gespeeld zouden worden. De muziek van deze groep is heel toegankelijk en het is een genre waarvan ik denk dat veel mensen het zullen appreciëren. Ik kijk al uit naar het album Bittersweet en tot het zover is, wacht ik in spanning af op nieuwe muziek van Psy’Aviah.

Één reactie op “Psy’Aviah leren ons een belangrijke les met nieuwe single”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s