Categorieën
Releases

Scars On Louise laten hun meest kwetsbare kant zien met nieuwe single

Iedereen voelt zich in zijn of haar leven wel eens de vreemde eend in de bijt, ook artiesten. Scars On Louise beschrijven met hun nieuwe single Little Clown hoe het is om je eenzaam en raar te voelen. Een song die iedereen kan projecteren op zichzelf, want wie voelt zich nooit zo?

Ze speelden de straten plat

Scars On Louise hebben de afgelopen maand niet stilgezeten. De band deed onlangs nog mee met de coverwedstrijd van Imagine Dragons waar je een meet&greet met de band kon winnen. Helaas wonnen ze de wedstrijd niet, maar het leverde wel een heel mooie cover op van het nummer Cutthroat. Het werd een versie waarmee de band nogmaals bewees dat ze elk liedje aankunnen als ze er een Scars On Louise-sausje over gieten.Verder voegde de groep nog enkele nieuwe songs toe aan hun repertoire en speelden ze de straten plat. Geen enkele stad was veilig voor een live straatconcert.

Het nieuwste nummer van Scars On Louise past helemaal in de periode waarin de warmste week volop bezig is met het promoten van het thema “kunnen zijn wie je bent”. De song heet Little Clown en het gaat over jezelf niet goed voelen in je vel. De band neemt de luisteraar meteen mee in het verhaal door gelach te laten horen in het begin. Het lijkt of iemand wordt uitgelachen en wij als luisteraar zijn daar getuige van. Dan neemt de fragiele stem van de zangeres van de groep de spotlight en ze vertelt het verhaal van de song. Dat doet ze op een ontzettend mooie manier; heel klein en ingetogen, maar ook een beetje schattig.

De tekst, de zang en de muziek… alles klopt

Behalve de zangeres spelen de piano en de backing vocals ook een heel belangrijke rol. Beide zorgen ze voor nog extra fragiliteit en zachtheid. Tijdens het laatste refrein komt er voorzichtig een zachte gitaar aansluiten. Die gitaar zorg voor een mooie opbouw naar het einde en zorgt voor een beetje speelsheid in het liedje. De balans tussen zwaar en luchtig is door de gitaar perfect en dat maakt de cirkel rond. Je wordt als luisteraar meegenomen in een verhaal waar iedereen zich in kan herkennen.

Ik kreeg een krop in mijn keel toen ik dit nummer voor het eerst te horen kreeg. De tekst, de zang en de muziek… alles klopt. Alle elementen van het liedje passen perfect samen en zorgen voor een prachtig fragiel liedje waar iedereen zich in kan vinden, ook ikzelf. Dit soort liedjes kunnen echt troost bieden aan diegene die dat echt nodig hebben en dat vind ik enorm mooi. Ik ben er echt zeker van dat Scars On Louise heel veel mensen zouden kunnen bekoren, omdat ze zo veelzijdig zijn. Ze kunnen elk genre aan en geven er hun eigen draai aan, wat erg knap is. Ik was al fan, maar dat is nu nog versterkt door het prachtige Little Clown.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s