Categorieën
Releases

Mooneye maakt alle verwachtingen waar met debuutalbum Big Enough

Er is het afgelopen half jaar heel wat gebeurd bij Mooneye, en wel door één bepaald nummer. Dat nummer schepte verwachtingen die ze moesten inlossen met hun debuutalbum Big Enough. Sinds 10 september is dat album overal te beluisteren en je kan wel zeggen dat de band meer dan geslaagd is.

“Is dit wat we willen horen?”

Sinds de release van de single Fix The Heater gaat het heel hard voor Mooneye. Vooral de radiozender StuBru merkte het lied op en voor een lange tijd stond Fix The Heater hoog in de lijsten. De verwachtingen voor een volgende release stonden dus torenhoog en toen het eerste album van de band werd aangekondigd, stond iedereen op scherp om de nieuwe muziek van Mooneye in ontvangst te nemen. Op 10 september was het dan eindelijk zover en het album Big Enough werd gelost, op mp3 en ook op vinyl. Er is nu maar één vraag die op de lippen brandt van de luisteraar: “Is dit wat we willen horen?”

Voor de mensen waarbij Mooneye nog niet zo bekend in de oren klinkt, is hier de band samengevat in een paar zinnen. De vijf mannen van Mooneye maken al sinds 2018 muziek met elkaar en hun indie-pop genre valt bij veel mensen in de smaak. Vooral het mooie gitaarspel en de zang is hetgeen dat blijft hangen als je naar hun muziek luistert.

Luister het album, dat is de boodschap

Op het debuutalbum van Mooneye staan tien pakkende songs die elk anders zijn op hun eigen manier. Maar elke song staat echt op zijn plaats in het album en ze zijn alle tien enorm sterk. Liedjes die je al zou kunnen kennen zijn Fix The Heater en Bright Lights, een samenwerking met Meskerem Mees. Natuurlijk is Fix The Heater één van de absolute toppers van deze plaat, maar er zijn nog een aantal pareltjes te vinden op het debuutalbum, onder andere de titelsong zelf. De meeste zullen de song Big Enough al wel kennen, aangezien ook deze song al iets eerder werd gelanceerd, maar toch moet het even vernoemd worden. Het is een hele goede opener om een eerste keer kennis te maken met de stijl van Mooneye. Het is een rustig nummer om er in te komen, maar bereid je voor want de stevigere en dramatische nummers volgen later.

Eén van die heerlijke dramatische nummers is Are You Lonely Too. Het liedje start met een mysterieuze en spannende gitaar, ook de stem van zanger Michiel Libberecht bevat diezelfde spanning. Er komt dan ook wat stevigheid bij kijken als de gitaren en de drum een grotere rol komen spelen. Als dat gebeurt zet ook Libberecht kracht bij en dat versterkt de intensiteit van de song. Ook de gitaarsolo is echt straf gedaan en is een mooie overgang van het refrein naar de rustige bridge. Het liedje zit enorm goed in elkaar en je hoort dat de band hier moeite in heeft gestoken.

Dit zijn natuurlijk slechts twee liedjes, maar er zijn nog zo’n mooie nummers te vinden op Big Enough. Goede voorbeelden daarvan zijn When The Lights Turn Orange, If We Hadn’t Met en nog zoveel meer. Luister het album, dat is de boodschap.

Het is magie dat er ontstaat

Als we ons afvragen of de verwachtingen zijn ingelost, is het antwoord kort en krachtig: absoluut. Ik denk dat Mooneye nog een prachtige toekomst te wachten staat, zowel in België als in het buitenland, wie weet. Als je dit soort debuutalbum uitbrengt, dan ben je volgens mij echt heel goed op weg. Ik vind alle nummers echt magnifiek goed. Er is letterlijk geen één liedje dat ik iets minder goed vind. Daardoor kan je met zekerheid zeggen dat Mooneye met glans geslaagd is.

Ik was sinds Fix The Heater al enorme fan, maar dat is nu alleen nog maar versterkt door dit enorm krachtige album. Er zit alles in wat ik wou horen: drama, stevigheid en de prachtige stem van Michiel Libberecht. Wat is die stem toch prachtig, ik kan er uren naar luisteren. Maar het is niet enkel de stem die het doet voor mij, het is het geheel van de zalige muziek en dan die stem daarbij. Het is magie dat er ontstaat. Als Mooneye nog eens een keer een concert inplant, zal ik de eerste zijn om tickets te bestellen. Dat concert zal een avond worden die ik absoluut niet wil missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s