Categorieën
Releases

Oscar and the Wolf gaat met nieuwe single van James naar Oliver

What’s in a name, een super mooie song. Het lijkt erop dat Oscar and the Wolf fan is van namen als titels voor hun songs. Met de song Oliver geven ze weer een klein stukje weg van hun nieuwe album The Shimmer.

Het ziet er echt veelbelovend uit

Ik hoef ondertussen niet meer uit te leggen wie Oscar and the Wolf is aangezien iedereen de groep wel kent. De meest populaire band van België is nu echt helemaal terug met opnieuw een knaller van een single. Na de dromerige single James laten ze opnieuw een nummer op ons los met de prachtige Engelse naam Oliver. 

De award voor Zomerhit van 2021 zullen ze hier niet meer mee kunnen pakken, de genomineerden zijn namelijk al bekend. Maar ze kunnen wel perfect hun plek terugeisen op de MIA’s die in 2022 worden verwacht, dat is dus goed nieuws. En er is nog goed nieuws: de band kondigt met deze single hun nieuwe album aan dat 22 oktober in alle rekken zal liggen. Het album ziet er echt veelbelovend uit en zal ongetwijfeld top zijn. Na de annulatie van Pukkelpop is dat dan toch een klein lichtpuntje.

Je kan hier perfect een zwoele dans op doen in een beachbar.

We weten dat het met Oscar and the Wolf een aantal kanten op kan. Het kan een dansbaar nummer zijn, het kan donker zijn en het kan ook sexy zijn. James was een combinatie van donker en sex, niet zo moeilijk als je zo’n sexy stem hebt als Max Colombie. Hij zingt vaak met kopstem en stopt veel adem bij zijn zang, wat het een beetje hijgend en heel sexy maakt. Ook bij Oliver komt deze zangtechniek duidelijk terug en wordt het gecombineerd met een dansbare melodie. Je kan dit nummer zien als een echt typisch nummer van de band, maar wat is dat toch goed.

Het liedje straalt echt zomer uit. Je kan hier perfect een zwoele dans op doen in een beachbar. Deze zomerse sfeer speelt in de videoclip ook heel duidelijk een belangrijke rol. Er zitten verschillende zomerse taferelen in met natuurlijk een aantal zwoele blikken naar de camera. En ja, er wordt zelfs kort in gedanst.

De band stelt gewoon nooit teleur

Ik sta echt te popelen om het nieuwe album te horen te krijgen. Wat we tot nu toe hebben gehoord is al top, dus dat schept hoge verwachtingen voor de rest van de nummers. Ik geniet elke keer weer van de muziek van Oscar and the Wolf omdat het gewoon geweldige kwaliteiten heeft. Het heeft zo’n unieke sound die we niet veel horen in België, maar ook niet in de rest van de wereld. Ook raak ik echt verslaafd aan de machtige stem van Max Colombie.

Zowel James als Oliver staan in mijn playlist en zullen nog vaak door mijn boxen klinken. De band stelt gewoon nooit teleur en geven altijd wat ze beloven. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat het komende album echt top zal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s