Categorieën
Nieuwtjes

Wallonië heeft zijn eigen muzikale charmes

Nu het buitenland nog risicovol is, kiezen veel Belgen voor een vakantie in de Ardennnen. Met de auto is Wallonië makkelijk te bereiken dus is een vakantie snel geboekt. Maar het landsdeel is meer dan enkel een mooi landschap, het heeft ook van alles te bieden van muziek, onder andere de radio

Naar de Vlaamse radio luisteren terwijl je in de Ardennen op vakantie bent

Voor ik over de Waalse radio begin te vertellen, wil ik eerst even mijn steun betuigen aan alle mensen die betrokken zijn bij de ramp van de regen. Het is echt verschrikkelijk wat de regen heeft aangericht en helaas is het nog niet voorbij. De mensen lopen nog steeds op de toppen van hun tenen want wat zal er nog gebeuren? Ik was zelf in Wallonië toen de regen met volle bakken over het land viel, maar ons verblijf was gelukkig ver afgelegen van de kritieke plekken zoals Namen en Luik. Iedereen die geraakt is door de ravage, op eender welke manier, krijgt mijn steun en ik hoop met deze mensen mee dat deze nachtmerrie snel achter ons ligt.

Maar goed, als we naar Wallonië kijken, zien we normaal gezien een heel mooi landschap waar je prachtige wandelingen kan maken. Maar natuurlijk is een vakantie geen vakantie zonder goede muziek. Als je in ons ander landsdeel op vakantie gaat, zal het moeilijk zijn om een Vlaamse radiozender te pakken te krijgen. Het is trouwens ook niet zo charmant om naar de Vlaamse radio te luisteren terwijl je in de Ardennen op vakantie bent. Maar begin maar eens te zoeken naar een Waalse radiozender die jij leuk vindt. Het aanbod is zeer groot en het zou kunnen dat je door de hoge bomen het bos niet meer ziet

Meer Belgische Franstalige muziek

Een radiozender die ik zeker kan aanraden is Sud Radio BE. Deze Waalse radiozender zal je plezieren met zowel de bekende commerciële muziek als de eigen Waalse artiesten. Kortom, deze radiozender is perfect voor de mensen die meer Belgische Franstalige muziek willen leren kennen. Ik vind deze zender heel fijn omdat je alle soorten muziek hoort, iedereen zal er vinden wat die leuk vindt om naar te luisteren. Ik heb ook verschillende nummers gehoord die in mijn playlist terechtgekomen zijn, waar je hier zeker nog van gaat horen. Nu bijvoorbeeld is Stromae de weekend Best off, dus het is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Verder heeft de radiozender ook een podcast en de journalisten volgen de actualiteit op de voet. Je kan Sud Radio BE vinden op hun website, maar ook op de sociale media zoals Facebook, Instagram en YouTube.

Heb je zelf nog een tip over een Waalse Radiozender die onze Waalse artiesten ook een stem geeft, laat het me weten. Voel je de noodzaak om de mensen van de waterramp te helpen, ga dan een kijkje nemen op deze link. Wil je iets anders geven dan geld? Kijk eens in je kledingkast en geeft je oude kleren weg aan de mensen die het nu nodig hebben. Er is tot en met deze zaterdag 17 juli een algemeen collectief in de fanshop van het voetbalstadion van Antwerp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s