Categorieën
Releases

De nieuwe single van Mellow Midas geeft een knipoog naar een oude legende

Het is altijd interessant om de diepere betekenis te zoeken achter een liedje. Ook de nieuwe single van Mellow Midas, The River Pactolus bevat zo’n diepere betekenis die we kunnen achterhalen. Als je goed luistert, hoor je een speciaal verhaal met een leerzame boodschap.

Een creatieveling die graag experimenteert

Met deze single maken we kennis met de artiest Mellow Midas. Deze multi-instrumentalist doet alles zelf, van de muziek en video’s maken tot het schrijven, spelen, opnemen en produceren. Je kan dus zeker zeggen dat hij een creatieveling is die graag experimenteert. Sinds 2020 geeft Mellow Midas ons zijn eigen muziek met als debuutsingle Baby, een romantische jazzy song met een beetje country. Je zou het nummer perfect kunnen plaatsen in een café als act die de sfeer naar een hoger niveau tilt.

Het is eens iets anders dan een song over de liefde.

De nieuwe single heet The River Pactolus en heeft een grote countrysound door de instrumenten. Het is een rustig nummer met interessante en originele aspecten zoals een banjo, die duidelijk een grote rol speelt. Mellow Midas had een duidelijk plan met deze song. “Origineel ging dit nummer redelijk basic zijn met enkel zang en mijn akoestische resonator gitaar. Maar ik vond dat niet voldoende en wou het nummer groter maken, met wat meer impact. Dus is dit nummer uitgegroeid tot een volledige muziekproductie met drum, bas, gitaar, banjo, zang en wat synthesizer”, laat de artiest weten. Er zit ook een donkere sfeer in het liedje dat heel wat mysterie uitstraalt. Je wil als luisteraar weten wat hier achter zit, dat is een heel goed teken en een grote troef van de song.

Het liedje is vooral gebaseerd op de legende van koning Midas, de naamgenoot van onze artiest. Trots vertelt hij dat hij enorm geïnteresseerd is in de verhalen over zijn naamgenoot. “De legende vertelt heet verhaal van koning Midas die wenste om alles wat hij aanraakte in goud te kunnen veranderen. Volgens sommige verhalen veranderde hij zelf per ongeluk zijn dochter in een gouden beeld. Vol spijt van zijn wens, ging koning Midas terug naar de god Dionysos om dit ongedaan te maken. Dionysos antwoordde dat hij deze zonde van hebzucht van zichzelf af moest gaan wassen in de rivier Pactolus. Het verhaal bewijst hebzucht en leert je dat dat heel erge gevolgen kan hebben”, vertelt Mellow Midas. Er zit dus een zeer wijze les in het nummer die niet vaak voorkomt in muziek. Het is eens iets anders dan een song over de liefde.

De videoclip zou je simpel kunnen noemen, maar het is eigenlijk heel slim bedacht. In de clip zien we iemand die op zoek is naar goud in de rivier. We zien ook mooie shots die heel afwisselend en heel knap gemaakt zijn.

Hij kan echt alles

Wat ik aan deze song zo goed vind is de banjo die zorgt voor de countrysfeer en de bijhorende countrystem van Mellow Midas. Deze elementen benadrukken het donkere kantje van de song en maken de song een beetje intrigerend. Ik wou echt graag weten wat er achter de song zit en dat vind ik heel belangrijk. De storytelling zit bij Mellow Midas ook echt top, je hoort een verhaal waarin je helemaal wordt meegetrokken. Hij vertelt zijn verhaal heel mooi en zijn rauwe, country-achtige stem heeft mij ook erg geraakt.

Wat ook heel speciaal is aan deze song is de inhoud van het verhaal erachter. Ik vind het super speciaal dat de artiest zijn mosterd heeft gehaald bij een oude legende. Dat maakt het nog extra intrigerend en het geeft een zekere spanning aan het nummer.

Verder vind ik het superknap dat hij dit allemaal alleen heeft gemaakt. Het lijkt wel dat hij van alle markten thuis is: hij kan schrijven, hij kan produceren…hij kan echt alles. Ik ben echt blij dat ik hem heb ontdekt en ik hoop op meer van deze artiest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s