Categorieën
Aanradertjes

3 binnenpretjes

Het is lente, er is warmer weer voorspeld en we mogen weer eens een glaasje drinken op een terrasje, beter kan toch niet? Door al dat goede nieuws krijg je spontaan een binnenpretje. Door deze drie nummers kan je die binnenpretjes omzetten in buitenpretjes.

1. Dé song om te chillen

Deze dagen is de zon net iets minder aanwezig. Maar met Tom Helsen krijg je direct het gevoel van een mooie, warme zomerdag. Een luchtige, humoristische persoon kan je makkelijk een fijn gevoel geven. Dat doet Tom Helsen en dan heb ik het niet alleen over zijn tweets. Ook zijn muziek is heel fijn voor op een terrasje te zitten, voor lekker te genieten van je drankje en voor te ontspannen.

Vooral bij het nummer Sun In Her Eyes krijg ik meteen de zogenoemde summervibes. In de zomer wil je niet aan werk of school denken, je wil gewoon genieten van de rust en ontspannen. Daar is deze song echt perfect voor. De melodie is rustig, niet gehaast en dat geeft je het gevoel of niets moet en je kan alles op het gemak doen. Ook het fluitachtige geluid versterkt dit rustgevende gevoel.

De stem van Helsen past perfect bij deze ontspannende sfeer en de Engelse taal doet zijn stem veel goeds. Maar tegenwoordig maakt hij ook muziek in het Nederlands. Zijn nieuwe album Zin Om je Tom Helsen komt eind deze maand uit. Maar voor wie niet kan wachten om deze artiest in het Nederlands te horen zingen, kan al luisteren naar het liedje Telescoop.

Binnenpretje? Helemaal. Je wordt meteen vrolijk als je Sun In Her Eyes hoort. Ik ben heel erg fan van de stem van Tom Helsen, vooral de kopstem in het refrein van de song, spreekt me enorm aan en geeft meer variatie aan de song. Als dit niet de ideale song is om te chillen, weet ik het ook niet meer.

2. De volgende Tiktoktrend?

We moeten nog even wachten vooraleer we weer mogen dansen, maar je kan er thuis in je bubbel al wel een feestje van maken. Vergeet al die Tiktok liedjes met hun dansjes, want deze Pump Up The Jam overtreft echt alles. Het heeft ondertussen al een aardige leeftijd, maar het blijft nog altijd even goed. We mogen Technotronic dankbaar zijn voor deze knaller.

Op de beats van Pump Up The Jam kan je niet bijven stilstaan, tenzij je bent vastgenageld aan de grond. Het is niet te vermijden en je moet er niet eens over nadenken. Naast de beat is de makkelijke tekst ook een grote troef van dit nummer. Iedereen zingt het zonder probleem mee en mocht je het nog niet kennen, geen paniek. Na één keer luisteren, kan je het nummer al bijna helemaal meezingen.

Als alles terug normaal is, zie ik dit nummer perfect gedraaid worden in een danscafé. Ik kijk enorm uit naar het moment wanneer ik los kan gaan op de dansvloer, op dit lied natuurlijk.

Binnenpretje? Maak er maar een serieus buitenpretje van. Je wordt met deze song besmet met de drang om te dansen. Probeer hier maar een Tiktokdansje op te maken, gegarandeerd succes.

3. Een artiest om in de gaten te houden, dat kan je wel zeggen.

Het is al meerdere keren aangetoond, bij warm weer voelen mensen zich beter en hebben ze meer plezier. Door corona was het mentale welzijn soms ver te zoeken, maar met Frankie Fame krijg je meteen dat goede gevoel terug. Deze artiest maakt sinds 2020 muziek en dropte tijdens de lockdown zijn debuutsingle Tuesday. Zijn muziek klinkt over het algemeen zeer opbeurend, dus zit je met een dipje, check deze artiest een keer.

De song die bij mij bleef hangen, is Perfect Pose. Ook dit nummer heeft een enorm hoog feel-good gehalte dat je dag meteen twee keer zo goed kan maken. Het liedje heeft een tof deuntje en zanger Michael Franck klinkt heel ontspannen en nonchalant. Als een zanger zelf erg ontspannen is en zich goed voelt, maakt dat het publiek des te meer ontspannen en goedgezind.

Deze song komt uit Frankie Fames eerste album met dezelfde naam. Dat album is nog niet zo heel lang geleden gelost en staat vol met feel-good nummers zoals Perfect Pose. Ook wil ik zeker complimenten geven aan diegene die de cover voor het album heeft gemaakt. Moest ik artiest zijn, zou ik ook wel zo’n cover willen.

Binnenpretje? Absoluut. Frankie Fame is een artiest die ons land dankbaar kan gebruiken om het goede gevoel van de mensen terug aan te wakkeren. Ik heb Frankie Fame toevallig ontdekt en daar heb ik helemaal geen spijt van. Ik hou enorm van zijn muziekkeuze en zijn ontspannende, rustige sound. Een artiest om in de gaten te houden, dat kan je wel zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s