Categorieën
Releases

Met de nieuwe single van Bazart horen we de band in zijn glorietijd

Ze klonken nog nooit zo goed als nu. De nieuwe single Anders van Bazart is vanaf vandaag overal te beluisteren. Met deze single laat de band nog maar eens zien wat ze waard zijn.

Er komt een einde aan het wachten

Eindelijk is het zover: de nieuwe single van Bazart is er. Eindelijk krijgen we weer een nieuw pareltje te horen. De groep is nog steeds razend populair in België, maar ook in Nederland. Iedereen kan wel het liedje Goud of Chaos meezingen, je kan er gewoon niet onderuit.

Gisterenavond om middernacht werd de song Anders gereleased. Dat vierde de groep door op dat moment live te gaan op Instagram. Ze waren zenuwachtig, maar ook erg blij dat ze na een aantal maanden weer een releaseday hebben.

Behalve een nieuwe single heeft de band nog veel meer goed nieuws. Er is een plan om live te gaan spelen op 19 november in de Loto Arena. De nieuwe singel zal dan uiteraard gespeeld worden, maar in juni komt ook hun nieuwe plaat Onderweg uit. Het is al een tijdje geleden dat we een nieuw album voorgeschoteld kregen, maar in juni komt er een einde aan het wachten.

Helemaal Bazart

De nieuwe singel heet dus Anders en tijdens de Instagram livesessie wordt uitgelegd waar de song over gaat.”Het gaat over een déja vu. Je hebt het gevoel dat je ergens al bent geweest, maar je kan niet benoemen wanneer of hoe”, vertelt Mathieu Terryn, zanger van de groep. Het begint zoals we van Bazart gewoon zijn, een spannend begin dat je in de song zuigt. Een drumslag doorbreekt deze sfeer en de song draait uit op een aanstekelijke pop song waarin de muziek enorm goed is samengesteld. De tekst is erg goed geschreven en blijft ook zitten in je hoofd.

Dit is anders, het voelt alsof ik hier al ben geweest. Kan hier rijden met mijn ogen dicht. Ik vraag het nog één keer en daarna nooit meer. Blijf bij me tot het over is.

Bazart, Anders

Al van in de eerste strofe zit de energie van het nummer hoog waardoor de drang om te dansen erg groot wordt. Deze energie vordert nog naarmate de song verdergaat en dit in combinatie met de muziekproductie en de stemmen van Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons maken het nummer helemaal Bazart.

Ook bij de clip merk je dat hier duidelijk veel tijd in is gestoken. Veel werk dat loont en dat zie je ook aan deze clip. De videoclips zijn nog niet vaak zo goed geweest. Er is echt op alles is gelet, het is creatief en het ziet er enorm professioneel uit.

Het dak zal eraf gaan

Het wachten is het helemaal waard geweest. Ik vind het echt een zalige song en ik voorspel dat hij veel op de radio’s gedraaid zal worden. Ik heb het gevoel dat we nu de band horen in zijn glorietijd. De productie van Anders is echt fenomenaal goed, op alle details is gelet. Ook de tekst is deze keer echt prachtig gemaakt en is de kers op de taart van knaller van een nummer. Als ik ernaar luister, denk ik spontaan een beetje aan Grip (omarm me). Het zou perfect het broertje kunnen zijn.

Ik vind het heel fijn dat Bazart laat zien dat ze echt alles beheersen. Zowel donker als dansbaar, ze kunnen echt alles aan. Ik kan ook niet wachten om dit live te zien. Concerten van deze band zijn altijd één groot feest, maar met dit nummer gaat het dak er echt afgaan. Ook naar het nieuwe album kijk ik enorm hard uit. We moeten daar nog even op wachten, maar nu kunnen we massaal de tekst van Anders al uit het hoofd leren. Als we dan eenmaal terug mogen, kunnen we uit volle borst meezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s