Categorieën
Releases

De nieuwe single van Scars On Louise fluistert troostende woorden

Het stemmetje dat je zegt dat alles goed komt, daar kan je dit mee vergelijken. Scars On Louise loste een viertal dagen geleden hun nieuwe single Time. Een zeer interessante song die je zeker wil ontdekken.

Uniek en interessant

Scars On Louise, wie zijn dat? Het is een band die ons sinds 2018 blij maakt met muziek. De band bestaat uit drie leden, twee mannen voor de gitaar en de drums en een vrouw die haar stem geeft aan de band. Met hun eerste single No Way Out, stellen ze zich voor. Deze single heeft in tegenstelling tot hun nieuwste een hoog rockgehalte met een snufje pop. Het is meteen een knaller waardoor je ze onmiddellijk leert kennen.

Dat rockgehalte van de eerste song hebben ze een beetje getemperd in hun laatste single Revive In Me en ook nu in hun nieuwste liedje Time. Het is nu een beetje meer pop, maar er is ook iets mysterieus en iets spannends aan de nummers. Deze extraatjes vervangen het rockgehalte een beetje, maar het maakt de songs unieker en interessanter om naar te luisteren.

Van begin tot einde ben je vastgekluisterd aan de song

Het liedje Time begint heel rustig met een gitaar en de stem, die trouwens heel mooi klinkt. Vooral wanneer de zangeres naar kopstem gaat, klinkt ze echt prachtig. Het nummer gaat verder en er komt stilaan meer leven in door de gitaar en de drum die ook echt goed werken bij deze song.

Het is een beetje zweverig, maar het past helemaal bij de boodschap die het nummer brengt. Naarmate het vordert, komt er steeds een element bij dat meer ritme en spanning brengt voor de song.

Het einde van het nummer stelt je helemaal tevreden en maakt je blij dat je het in zijn geheel hebt geluisterd. Soms kunnen liedjes heel spannend zijn, maar gebruiken ze die spanning niet naar het einde. Bij Time is dit totaal niet zo. Scars On Louise weet heel goed hoe ze de luisteraar moeten vasthouden en slagen hier ook enorm goed in. Van begin tot einde ben je vastgekluisterd aan de song.

De verwachtingen zijn hoog

Toen ik de eerste keer deze song beluisterde, was ik meteen verrast door de zangeres. Wat een stem. Ik ben er helemaal weg van: de kleur, de kopstem en de prachtige hoge noten op het einde. Veel zangeressen kunnen hiervan leren.

Maar niet enkel de zangeres was super, ook van de andere bandleden kunnen veel mensen iets leren. Een song maken die het publiek vasthoudt van begin tot einde zonder vervelend te worden, is niet makkelijk. Maar deze groep slaagt er helemaal in. Verder vind ik de boodschap ook erg toepasselijk in deze rare tijden. Je kan uit deze song een beetje troost halen.

Ik was enorm verrast door de song en ik vind dat veel meer mensen Time zouden mogen beluisteren. Ook de clip van het liedje is superleuk om naar te kijken. Je ziet drie mensen die gewoon plezier maken en dat is heel tof om naar te zien. Ik hoop dat ze snel met nog nieuwe muziek komen die net zo goed is als deze single. De verwachtingen zijn hoog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s