Categorieën
Mijn mood

Met de trein naar Oostende: nostalgie van de bovenste plank

Mood: Nostalgisch voor de zomer

Vakantie is voor een kind een feest: uitslapen, veel spelen en bovenal lekker eten. Ook mijn vakanties als kind waren elke keer een feest. Ik telde elke keer af tot het zover was en dat deed ik met één bepaalde song.

De mooie zee

Vroeger gingen ik en mijn gezin ontzettend graag naar de zee met de trein. Minstens één keer in het jaar kon je ons wel vinden aan de mooie Belgische kust. Het meest van al gingen we één dag, maar er zijn ook al verschillende keren geweest dat we bleven slapen. Ik amuseerde me altijd te pletter van ’s morgens in de trein tot s’avonds terug naar huis.

Als kind tel je de dagen tot het eindelijk weer tijd is om naar de mooie zee te gaan. Al vaak maanden vooraf zat ik te dromen van opnieuw een fantastische tijd aan de zee. Vooral Oostende vond ik helemaal top. Het is daar altijd gezellig en je kan er ontzettend lekker eten. Ik was en ben nog altijd zot van vis en waar kan je nu betere vis krijgen dan in Oostende?

Nog meer zin om te vertrekken

Als het dan eindelijk zover was en we zaten op de trein, luisterde ik altijd naar Spring. Vooral het nummer Met De Trein Naar Oostende kon je zeker verwachten op mijn playlist van de zee. Het liedje is één groot feest van begin tot einde en als kind spreekt je dat heel erg aan. De muziek en de simpele tekst maakte dit liedje één van mijn favoriete nummers van toen. Ik kreeg gewoon nog meer zin om te vertrekken door dit lied.

Nu nog steeds ga ik graag naar de zee. Weliswaar niet meer met Spring op de achtergrond, maar de leuke herinneringen aan het nummer blijven me wel altijd bij. Onlangs kwam dit liedje ook terug in Liefde Voor Muziek, maar Willy Sommers zong toen over een ander deel van de kust: Blankenberge.

Zelf met de trein naar Oostende?

Zou je zelf ook eens graag met de trein naar Oostende gaan? Dan heb ik hier een route die ik zeker kan aanraden. Deze zomer zullen we door Corona toch nog niet te ver weg mogen, dus dit is een prima alternatief. Het is even rijden, maar met een beetje Belgische muziek op de achtergrond is het zo voorbij.

(Ook mijn playlist van Op z’n Belgisch is ideaal om te luisteren tijdens een lange rit)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s