Categorieën
Releases

De debuutsingle van Piglet Porch laat de dichter diep vanbinnen spreken

In een gedicht staan meer dan enkel woorden, er komen ook gevoelens bij kijken. Piglet Porch laat met zijn debuutsingle Modder zien dat hij dat helemaal begrepen heeft. Een gitaar, een stem en een beetje kleinkunst, meer heeft hij niet nodig.

Mensen samenbrengen met verhalen

Maak kennis met Piglet Porch, een singer-songwriter die ons vooral wil plezieren met verhalen. Hij maakt verhalen in zijn hoofd en fantaseert daar de bijpassende karakters bij. Vanuit die verhalen die in zijn hoofd- en in de geest van de karakters leven, ontstaan dan de liedjes. Met zijn passie voor songwriten, wil hij een verbinding zoeken met zijn publiek en wil hij mensen samenbrengen met zijn verhalen.

Piglet Porch wil zeer veelzijdig zijn en houdt zich dus niet vast aan één bepaalde taal. “De nummers krijgen in verschillende talen vorm, zoals de muse de klanken eist”, laat zanger Matthias Van de Velde weten. Door deze uitleg zal je al meteen merken dat hij goed is met taal en altijd een mooie, poëtische verwoording klaar heeft.

Piglet Porch logo

Een samenraapsel van gedichten

Het nummer Modder gaat over het vastzitten en niet wegraken uit een bepaalde situatie. Dit kan je persoonlijk invullen dus iedereen zal zich een beetje herkennen in dit lied . Het is heel creatief gezongen en je hoort dat de zanger duidelijk gevoel voor muzikaliteit heeft. Hij speelt met het ritme, de toon, het tempo en met de manier van vertellen. Dat is heel fijn om naar te luisteren en zo houd je je publiek ook heel goed vast.

Het is heel simpel, maar dat is wat het juist zo goed maakt. Met enkel een gitaar als begeleiding en een mooie, poëtische tekst staat dit nummer zeer stevig. Het is ook lekker nonchalant gezongen en dat maakt het zeer charmant en amusant.

Als je de tekst van Modder bekijkt, zal je ook doorhebben dat Piglet Porch graag met taal speelt. Het nummer lijkt één groot gedicht en dat is niet voor niets. “Het nummer is ontstaan als toevallig samenraapsel van verschillende gedichten die ik de voorbije twee jaar geschreven heb”, laat Piglet Porch weten.

Ik worstel met de stad in de modder van het veld. Ik word vooreerst alsnog door m’n moeder opgebeld. De takken waaien zwepend er zijn geen uren in de wind, hier voel ik mij een mens het beste als een kind.

Piglet Porch, Modder

Poëtisch, vertellend, muzikaal en simpel

Voor een goed kleinkunst liedje mag je me altijd wakker maken en Modder is zeker zo’n goed liedje. Ik vind het zalig hoe nonchalant de zanger overkomt tijdens het zingen en hoe hij kan spelen met de drie parameters tempo, toon en ritme.

Voor mij kan dit nummer perfect tussen de kleinkunst klassiekers gaan staan. Het is poëtisch, vertellend, muzikaal en simpel. Kortom, alles om een goed kleinkunst liedje te zijn. Ook vind ik de Nederlandse taal perfect passen bij deze stijl en dus hoop ik dat hij nog van dit soort nummers gaat maken in de toekomst.

Één reactie op “De debuutsingle van Piglet Porch laat de dichter diep vanbinnen spreken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s