Categorieën
Nieuwtjes

De Belgen vallen net niet in de prijzen in de Classic 1000

Ze zijn dichtbij, maar grijpen dit jaar net naast de prijzen. Er waren veel geweldige nummers te vinden in de Classic 1000 van Radio 1. Ook Belgen, maar helaas dit jaar geen top 10.

Een terechte winnaar

Het was weer een feestje met geweldige klassiekers. Elk jaar opnieuw slagen de luisteraars van Radio 1 erin een geweldige lijst samen te stellen. Ook heeft de lijst een zeer terechte winnaar, Wish You Were Here van Pink Floyd stoot na 11 jaar het ijzersterke nummer van Led Zeppelin de troon af.

Maar toch vind ik het jammer dat onze Belgische helden geen plekje hebben in de top 10 van de lijst. Er zijn zo veel prachtige klassiekers die absoluut een plekje zouden verdienen in deze lijst, maar helaas mocht het niet zijn.

Dappere strijders

Het hoogste Belgische nummer is Amsterdam van Kris De Bruyne op een toch mooie 16ste plaats. Ik had dit eigenlijk niet verwacht omdat dit nummer één van de top klassiekers is van ons land.

Ik krijg elke keer kippenvel van dit lied. Het zit vol drama en je kan je helemaal laten gaan met het zingen. De stem van Kris De Bruyne vind ik een plezier voor het oor: de kleur is heel warm en zeer aangenaam om naar te luisteren. Wat ook wel fijn is, is dat De Bruyne niet één, maar twee keer in de lijst te vinden is, ook Lieve Jacoba staat in de lijst te blinken op een mooie 28ste plaats.

Andere dappere strijders die volgen na Kris De Bruyne zijn Gorki met de song Mia (24ste plaats), Het Zesde Metaal met het nummer Ploegsteert (45ste plaats) en nog vele anderen, maar die vielen uit de top 50. De volledige lijst kan je hier bekijken.

Ik hou wel van een challenge

We weten nu wat ons te doen staat: we moeten de lijst Belgischer maken. Vooral die top 10 moet meer zwart, geel en rood gaan kleuren. Dat kan enkel als we volgend jaar massaal gaan stemmen op onze favoriete Belgische klassiekers.

Laten we allemaal stemmen volgend jaar zodat de top 10 meer op z’n Belgisch wordt. Het wordt misschien een uitdaging, maar ik hou wel van een challenge. Als we dit allemaal doen, zal de lijst er volgend jaar nog mooier uitzien dan ze al is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s