Categorieën
Klein berichtje

2 Aanraders om te lezen als Belpopfan

Een namiddag zalig met je neus in een boek, wie geniet daar niet van? Maar dan heb je natuurlijk wel een goed boek nodig. Dit zijn twee boeken die ik kan aanraden als muziekfanaat.

1. Het grote Belpop boek

De encyclopedie die elke Belpopfan nodig heeft, dat is het boek Belpop Bonanza van Jan Delvaux. Het is een soort verzamelboek met verschillende artiesten die al besproken zijn geweest in het programma Belpop op Canvas en ook op Radio 1.

Het boek biedt meer dan 150 verhalen over onze Belgische helden die de muziekbusiness voor altijd veranderden. Verhalen die je zal lezen met een lach en een traan. Maar ook kan je er foto’s in bekijken die een beeld schetsen bij de woorden. Het grote Belpop boek is voor iedereen die meer wil weten over onze Belgische toppers en is ook ideaal als je je horizon wil verbreden.

2. Je wordt er ook nog slimmer van

Honderd procent aan te raden aan alle fanaten van het Nederlandstalige lied. Zowel de oude klassiekers als de moderne beats komen voor in dit boek. Ik heb het over het boek Watskeburt, lage landen? van Peter Van Dyck, een mede muziekfanaat.

In dit boek gaat Van Dyck dieper in op verhalen van de artiesten en zoekt hij een verklaring voor bepaalde songteksten. Het is een boek over het Nederlandstalige lied van zowel Nederland als België met ook foto’s die je een beeld geven van de artiest mocht je hem/haar nog niet kennen. Ook krijg je doorheen het boek verschillende tips mee waar je naar kan luisteren, dus het is niet alleen ontspannend, je wordt er ook nog slimmer van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s