Categorieën
Releases

Een echt vakantiegevoel door EP van Suber Oaks

Ik zie vakantie als rustig relaxen op een ligbed zonder zorgen. Maar bij dat niks doen hoort natuurlijk ook wat muziek om bij weg te dromen. De sound van Out Of Time, de nieuwe EP van Suber Oaks is dan net wat je nodig hebt.

De Arctic Monkeys van België

Vòòr hun debuut als Suber Oaks speelden drie van de vier bandleden in een coverbandje. Daarna kwam de vierde erbij en werd Suber Oaks geboren. Met inspiratiebron Arctic Monkeys in hun hoofd maakt Suber Oaks sinds kort muziek. Voor de rest weten we van de bandleden nog niet zoveel, dus hopelijk leren we ze binnenkort beter kennen.

Op 19 maart liet de Luikse band voor het eerst iets van zich horen met de single The Spy. Bij deze single is het heel duidelijk dat ze de inspiratie hebben gehaald bij Arctic Monkeys: de typische gitaren, de stem… je herkent het duidelijk. Bij de nieuwe EP laten ze deze sound iets meer los, maar de aandachtige luisteraar kan de invloed van Arctic Monkeys nog steeds subtiel horen. Daarom zouden we de band perfect de Arctic Monkeys van België kunnen noemen.

Iets fragiel en ontwapenends

De EP Out Of Time heeft vijf nummers die zeer interessant zijn. Onder andere California, 7th Road en Chorus zijn drie liedjes die in de aandacht vallen. Alledrie roepen ze een vakantiegevoel op.

Het nummer dat bij mij het meest in de smaak valt is 7th Road. Vooral de mooie gitaren vallen enorm op en konden me bekoren. Qua tempo is het liedje niet echt rustig, maar ook niet super uptempo. Het begint met één enkele gitaar die de sfeer een beetje schept. Daarna wordt de gitaar ondersteunt door andere instrumenten en komt de stem erbij.

De stem van zanger François Grosjean is echt zeer mooi. Hij heeft iets fragiel en ontwapenends over zijn stem. Ook vertelt hij het liedje heel mooi en dat is een groot pluspunt als zanger en artiest. Ook doet het verhalende aspect veel goeds voor de tekst die nu veel beter overkomt.

Ik ga niet alles verklappen

Dit is het soort muziek dat ik heel graag luister als ik een dagje niks doen heb geplant. Een echt vakantiegevoel krijg ik hiervan. Het nummer doet me tot rust komen en het doet mijn zorgen even vergeten. De tekst van het nummer vind ik super mooi geschreven en ik ben aangenaam verrast. Behalve 7th Road heeft de EP nog vele andere super mooie nummers, maar die moet je zelf maar ontdekken. Ik ga niet alles verklappen.

Ik zou graag meer van Suber Oaks willen horen en ik hoop dat er snel een album aankomt. Ik vind hun sound echt goed en het zou een sterke aanvulling zijn voor de Belgische muziekbusiness.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s