Categorieën
Mijn mood

1712: Een onderwerp dat bespreekbaar moet worden

Mood: medelevend

Wanneer het leven zwaar tegenzit, zoeken mensen naar dingen om zich op af te reageren. Dat kan een ongelukkige muur zijn, maar soms ook een ongelukkig persoon. Is het dan niet nodig om eens een luisterend oor te bieden?

Tandpijn

De cijfers die de hulplijn 1712 heeft vrijgegeven zijn niet leuk om te bekijken. Mensen worden gek van de hele situatie rond Corona en alle dagen binnenzitten helpt daar niet echt bij. Kinderen, meisjes, jongens, ouders… iedereen krijgt het enorm lastig.

Door deze situatie kan er wel eens een klap uitgedeeld worden. Daarna komen er meerdere klappen, een schop en zo gaat het maar door. Dit soort ongezonde thuissituaties kan iedereen missen als tandpijn. Door de coronacrisis heeft 1712 veel meer oproepen gekregen in 2020 dan in 2019. Veel meer zelfs. Vooral huiselijk geweld, maar ook seksueel overschrijdend gedrag blijft een probleem.

Wie de cijfers graag eens wil nalezen kan hier klikken.

Meer betrokkenheid

Speciaal om 1712 in de kijker te plaatsen, maakt Kids With Buns als debuutsingle een nummer met de toepasselijke naam 1712. Met dit nummer willen ze vooral het probleem rond seksueel overschrijdend gedrag aankaarten.

Het verhaal van het liedje wordt verteld door de ogen van een meisje dat hiermee geconfronteerd wordt. Hierdoor komt de boodschap zeer goed over en is er meer betrokkenheid van de luisteraar.

You’re looking for a pretty face in the wrong place.You’re eyeing down some girl’s dress to undress. You’re looking for a pretty face, but I’m an empty case. You’re touching my back like you want to…

Kids With Buns, 1712

Een krop in de keel

Ik vind het erg jammer dat dit soort dingen gebeuren. Elke keer krijg ik het warm en koud wanneer ik verhalen hoor van geweld, maakt niet uit of het huiselijk- of seksueel geweld is.

Het nummer van Kids With Buns schetst dit gevoel heel mooi. Het gevoel niet te weten wat te doen en je alleen voelen op de wereld. De zin “You’re looking for a pretty face in the wrong place”, vind ik super mooi verwoord.

De mensen die geconfronteerd worden met geweld, eender op welke manier, moeten we helpen. Daarom vind ik het goed dat de meisjes van Kids With Buns deze song hebben gemaakt. Het is even een krop in de keel, maar het is nodig om dit onderwerp in de aandacht te brengen, zeker nu het zoveel gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s