Categorieën
Releases

De kwetsbaarheid van Een Eigen Huis wordt opengetrokken

Soms schuilt er achter een vrolijke melodie een minder vrolijke boodschap. Lennert Coorevits en Marjan De Schutter onthullen de kwetsbaarheid van het nummer Een Eigen Huis van de Hollandse René Froger. Een melancholische versie waar de essentie van het nummer geaccentueerd wordt.

Een serie over een niet- alledaags onderwerp

Speciaal voor de nieuwe serie Albatros op Canvas stelt Lennert Coorevits samen met Pieter Van Dessel, Marjan De Sutter en vele anderen de muziek samen. Op 5 april zal het volledige album beschikbaar zijn, maar de eerste 2 singles zijn ondertussen al uit. Eerst de titelsong Albatros op 15 februari en nu dus ook Een Eigen Huis.

De serie Albatros gaat over 10 zwaarlijvige mensen die op afslankingskamp gaan in de Ardennen. Een serie over een niet -alledaags onderwerp. De cast bestaat onder andere uit Ruth Beeckmans, Marjan De Sutter en nog veel meer. Voor extra info over de serie, klik hier.

Je kan alles hebben om gelukkig te zijn, maar…

Iedereen kent de klassieker Een Eigen Huis wel. Maar waar ze niet altijd bij stilstaan, is wat de eigenlijke boodschap eigenlijk is. Die boodschap is in tegenstelling tot de vrolijke melodie lang niet zo vrolijk. In de cover van Lennert Coorevits en Marjan De Schutter wordt deze boodschap veel meer naar voren geschoven.

De melodie van de cover is veel fragieler en zachter. De stem van Marjan De Schutter past helemaal bij de sfeer van deze melodie en maakt het nummer een mooi geheel. De Schutter zingt op een vertellende manier wat goed werkt bij de song.

Ook past de boodschap van het nummer heel mooi bij het verhaal van de serie. Je kan alles hebben om gelukkig te zijn, maar er is iets wat er toch voor zorgt dat je geluk verstoord wordt. Bij deze serie kan dat bijvoorbeeld gaan over zwaarlijvigheid.

Een eigen huis, een plek onder de zon. En altijd iemand in de buurt die van me houden kon. Toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was…

Een eigen huis, Lennert Coorevits en Marjan De Schutter

Het heeft mij echt gepakt

Ik kreeg kippenvel toen ik het nummer voor het eerst hoorde. De stem van Marjan De Schutter vind ik prachtig. De vertellende manier laat de boodschap echt binnenkomen. Mij heeft het echt gepakt.

Ook de muziek is echt magnifiek. Ik wist al dat Lennert Coorevits goed was met muziek schrijven omdat hij geweldige nummers maakt met Compact Disk Dummies. Maar toch was ik erg verrast. Ik ben zeer nieuwsgierig geworden naar de andere nummers. Mijn verwachtingen zijn hoog, maar ik weet zeker dat ze goed werk zullen leveren.

Lennert Coorevits, Marjan De Schutter, Pieter Van Dessel en eigenlijk iedereen in de muziekbusiness is zeer goed bezig. #complimentendag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s