Categorieën
Releases

Berebot stopt Beautiful Freak in een nieuw jasje

Hetzelfde nummer, maar toch anders, dat is de bedoeling van een cover. Berebot heeft dat goed begrepen en geeft een eigen draai aan het nummer Beautiful Freak van Eels. Het lied heet nu Heerlijk Figuur en het is ook heerlijk voor de oren.

Van Engels naar Nederlands

Een klassieker der klassiekers zoals Beautiful Freak, hoe pak je dat aan? Hoe maak je daar een goede cover van? Doe het zoals Berebot en je bent geslaagd.

Speciaal voor de documentaire Roger hebben Bob van der Leij en Kaena Bervoets van de band Berebot Beautiful Freak omgetoverd tot iets totaal nieuws. In plaats van een zoet liedje in het Engels is het nummer nu mysterieus en krachtig in het Nederlands.

Rauwheid, kracht en punch

De grootste verandering zit in de stem. Bij het origineel van Eels is de stem redelijk eentonig en een beetje zweverig. Je zou het bijna een slaaplied kunnen noemen. Berebot brengt een volledig andere sfeer in het nummer door hun aparte sound. Die sound is rauw en krachtig waardoor er meer punch in het lied wordt gebracht. De sound maakt de song interessant en je kan ernaar blijven luisteren.

De keuze om het liedje in het Nederlands te brengen, is ook zeer slim geweest. Op die manier komen de emoties super mooi naar boven en wordt de kracht van de song nog extra versterkt.

Jij bent zo’n heerlijk figuur. Waren er maar meer van jou. Jij bent niet als de anderen. Daarom hou ik van jou…

Heerlijk Figuur, Berebot

Heerlijk Figuur is een heerlijke song

Ik ben erg aangenaam verrast door deze cover. Ik kan ernaar blijven luisteren omdat ik de muzikale keuzes enorm interessant vind. De stem van de zanger vind ik echt geweldig. De rauwheid en de kracht die hij stopt in zijn uitspraak en zijn hoge noten zijn een plezier voor de oren. Heerlijk Figuur is een heerlijke song. Ik hoop dat de mannen van Berebot snel weer met iets nieuws komen. Ik ben alvast heel erg benieuwd.

Één reactie op “Berebot stopt Beautiful Freak in een nieuw jasje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s