Categorieën
Mijn mood

Tot je weer van me houdt: een zeemzoet liedje dat je doet wegdromen

Mood: dromen op Valentijn

Elk meisje droomt van haar prins op het witte paard die liefdesliedjes zingt. Of je deze prins al gevonden hebt of niet, dromen mag altijd. Ik kan uren wegdromen met de song van Bart Peeters.

Valentijn is voor mij de ideale dag om tegen mensen te zeggen: “Ik zie je graag”. Af en toe is het nodig om dat te zeggen. Het is fijn om te weten dat je geapprecieerd wordt en dat mensen je gezelschap prettig vinden.

Maar op een dag als Valentijn dromen mensen ook van het ontmoeten van hun ideale liefde. Ik doe dat ook, maar ik doe dat door het luisteren van zeemzoete liefdesliedjes. Je hebt natuurlijk de klassiekers die iedereen kent, maar mijn favoriet is er één in onze mooie eigen taal.

Ik heb het over het nummer Tot Je Weer Van Me Houdt. Bart Peeters nam hiervoor het nummer van Céline Dion en maakte het volledig eigen. Ik noem het de “I Will Always Love You” van België, maar dan mooier en eerlijker. Moest mijn toekomstige liefde dit liedje voor mij zingen, ik zou meteen verkocht zijn…

Ik verzin in tien talen de mooiste woordenvloed.
Woorden die je doen stralen, nog meer dan je al doet. Ik koop een wondermooi pak friet met New Yorkse mayonaise. In een puntzak uit Madrid en met een vorkje uit Parijs. Ik zorg dat heel de wereld ruikt naar jasmijn en abrikoos.
En ik stuur je mijn hart in een bolpuntcom doos. En ik plak de planeet vol met post-its tot je weet:
De planeet laat me koud tot je weer van me houdt…

Niemand kan teksten schrijven zoals Bart Peeters dat kan. Hij schrijft herkenbaar, simpel en zijn woordkeuze is geniaal. Alles wat hij zingt, klinkt erg oprecht en eerlijk. Dat in combinatie met een simpele melodie maakt het plaatje compleet. Ik kan echt uren luisteren naar zijn muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s