Categorieën
Aanradertjes

3 non-valentiners

Chocolade, bloemetjes en cheesy liefdesliedjes, het is allemaal typisch voor Valentijn. Maar voor de mensen die Valentijn alleen moeten vieren, pakken we het een beetje anders aan. Dit zijn drie echte non-valentiners.

1. Drinken en dansen met You Have A Heart

Ben je alleen of heb je net een breakup achter de rug? Dan is dit de song voor jou. Dit liedje kan je perfect luidkeels meezingen om al je exen te vergeten. Nu nog een glaasje wijn erbij en je bent helemaal klaar voor een avondje me-time.

Het nummer wordt gebracht door Regi en OT. Het gaat over een pijnlijke breakup waar er bedrog in het spel is. Twijfel en verdriet overheersen in dit lied, maar de dansbare melodie van Regi geeft er een positieve draai aan. Hierdoor wordt de song een perfecte remedie tegen liefdesverdriet.

Olivia zingt dit nummer heel erg goed. Wanneer je haar hoort zingen, herken je haar onmiddellijk. Haar stem is heel fragiel en ingetogen. Dit in combinatie met een uptempo nummer is heel interessant. OT gaat nu verder als “Olivia” en ik ben heel erg benieuwd naar haar solo project. Laat maar komen, zou ik zeggen.

Non-valentiner? Helemaal. Als er één song is die je je ex doet vergeten, is het You Have A Heart.

2. Schreeuwen in de auto met Stone Cold Liar

Hoe heerlijk is het om in de auto luidkeels te zingen en je helemaal uit te leven. Deze song is ideaal om je woede er in de auto uit te laten. Je ex heeft je bedrogen, belogen of je wil gewoon geen relatie met een bad guy/girl? Redenen genoeg om dit nummer door de speakers te laten klinken. Je zal misschien een paar vreemde blikken krijgen, maar dat moet je dan negeren.

Een gitaar, een piano en een goede stem is het enige dat Milo Meskens nodig heeft om een hit te scoren. Deze song is echt een typisch Milo Meskens nummer. Een super leuke melodie, goede teksten… dit lied heeft het allemaal. Ik vind de stemkleur van Milo Meskens prachtig, zowel in het Engels als in het Nederlands. Als je hem eens in het Nederlands wil horen zingen, kijk dan naar de tweede show van “De week van de Belgische muziek”.

Ook dit liedje gaat over een breakup. Maar deze verloopt alles behalve soepel. Er zijn leugens in het spel en dat is niet de eerste keer. In het nummer wordt er komaf gemaakt met de leugens en de relatie.

Non-valentiner? Zeker. Laat het verkeer maar eens goed weten dat je boos bent op je ex. Draai de speakers open en zing, roep, schreeuw… Doe alles wat je wil. Je kan toch zelf beslissen wat je gaat doen met Valentijn als je alleen bent.

3. De liefde missen met If you were here

Niemand heeft gezegd dat je je ex niet mag missen. Misschien is Valentijn voor jou de ideale moment om gewoon even te denken aan je ex of de liefde en een beetje te huilen. Deze song kan je helpen met je gevoelens. Misschien zing je niet mee, maar het kan al genoeg zijn om er gewoon naar te luisteren.

Dit nummer wordt gebracht door Frantzis. De exacte betekenis van het nummer ligt iets verder weg van Valentijn, maar je kan het wel perfect projecteren op je eigen gevoel. Als ik ernaar luister, denk ik aan een relatie die beëindigd is, maar spijt en gemis komen boven. Er is een leegte die niet kan opgevuld worden. De weg is niet meer duidelijk nu de liefde weg is.

Ik vind het nummer prachtig. Het is sterk, maar toch fragiel. De tekst blijft hangen omdat het gevoel heel hard binnenkomt. Naar mijn mening is Frantzis een beetje zoals Lewis Capaldi. Het soort muziek is gelijkaardig en de stem van Frantzis mag zeker niet onderdoen voor Lewis Capaldi. Ik hoop dat we nog veel van deze straffe zanger gaan horen.

Non-valentiner? Ja, absoluut. Voor wie de gevoelige kant uit wil met Valentijn is dit de ideale song. En als je wil huilen, dat is zeker ok. Laat al je gevoelens er maar eens uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s