Categorieën
Nieuwtjes

Deze week kleurt de muziek zwart, geel en rood

Een jaar zonder MIA’s is als een platenspeler zonder plaat. Ook al zijn er geen MIA’s dit jaar door de coronamaatregelen, de Belgische muziek mag niet vergeten worden. VRT en VI.BE zetten een actie op poten.

Artiesten krijgen de aandacht die ze verdienen

Deze week is dé week voor de Belgische muziek om in de aandacht te komen.Van 8 tot en met 14 februari is het ‘De week van de Belgische muziek’ en worden onze eigen artiesten in de spotlights gezet. Zowel op radio en tv als in lokale muziekwinkels wordt de muziek van eigen bodem naar voren geschoven.

Wat kunnen we verwachten deze week? Op verschillende radio-en televisiezenders wordt de Belgische muziek gevierd met verschillende programma’s en shows. Elk op hun eigen manier vieren ze onze eigen muziek en geven ze de artiesten de aandacht die ze verdienen.

Een televisieavond is altijd goed

Op televisie kan je terecht bij Eén en Canvas. Eén gaat op verschillende manieren de Belgische muziek tot bij ons brengen. Op dinsdag 9 en donderdag 11 februari wordt er een show georganiseerd door Bart Peeters. In deze shows zullen artiesten telkens in koppeltjes hun liefde voor de Belgische muziek uitvoerig tonen.

Verder zal er bij Eén ook aandacht voor onze muziek komen in andere dagelijkse programma’s zoals Iedereen Beroemd, Blokken en Dagelijkse Kost. Op Eén zit je dus alvast goed.

Wie meer wil weten over nieuw en jong talent is bij de zender Canvas aan het juiste adres. Op Canvas worden namelijk 5 “Toots sessies” herhaald. Dat zijn herhalingen, maar op zondag 14 februari is er een nieuwe uitzending: “Toots sessies: achter het podium” met best-of momenten en interviews met mensen waarbij de coronacrisis er hard inhakte.

Conclusie: voor wie nog geen plannen had de komende week, een televisieavond is altijd goed.

Initiatieven voor de eigen doelgroep

Ook op de radio zal je niet kunnen ontsnappen aan de Belgische muziek. StuBru, MNM, Radio 1, Radio 2 en Klara doen elk wat ze kunnen om de Belgische muziek in de kijker te zetten. De ene nodigt artiesten uit die de radio zullen overnemen en de ander maakt een hitlijst voor de beste Belgische liedjes. De ene focust op de meer populaire hits en de ander gaat op zoek naar jong en nieuw talent. Het zijn allemaal verschillende initiatieven geschikt voor de eigen doelgroep die de Belgische muziek dichter bij de mensen zal brengen.

Ons land is meer dan frieten en bier

Het slot van ‘De week van de Belgische muziek’ moet een echte knaller worden en daar kan iedereen voor zorgen. De bedoeling is dat mensen op zondag 14 februari om 17 uur hun favoriete Belgische nummer aan hun omgeving voorschotelen. Dit kan door op straat te komen en dat nummer voor heel de straat te spelen. Voor wie muzikaal niet zo sterk is, kan het ook een leuk idee zijn om een box te nemen en je favoriete nummer door de box te laten klinken. Alles kan zolang er maar zoveel mogelijk mensen van de muziek kunnen genieten en dat iedereen beseft dat ons land meer is dan frieten en bier.

Voor wie meer wil weten over de MIA’s, lees één van mijn vorige artikels:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s