Categorieën
Aanradertjes

Dit is De Nieuwe Lichting 2021

Nieuw talent houdt de muziekwereld fris en vernieuwend. Elk jaar opnieuw kiezen de luisteraars van StuBru De Nieuwe Lichting uit. Dit zijn de 3 winnaars die victorie mogen kraaien.

1. The Haunted Youth is everyone’s friend

Less is more. Een uitspraak die onze eerste winnaar maar al te goed begrepen heeft. The Haunted Youth heeft een sound die in het begin niet meteen herkenbaar zal zijn, maar vanaf het moment waarop zanger Joachim Liebens begint, komt de eigen sound naar boven.

Het lied van The Haunted Youth heet Teenage rebel. Het begint met een simpele riff die meteen in je hoofd blijft zitten. De bridge is dan weer verassend en mysterieus. Dit zorgt voor de variatie die dit nummer nodig heeft. Het is simpel, maar absoluut niet in de negatieve zin. Mij lijkt dit lied perfect voor in de auto, om luid op te zetten en te genieten.

Verdiende winnaar? Zeker weten. We gaan nog veel van deze band horen, daar ben ik zeker van. De muziek kan bij iedereen op de playlist omdat het alternatief is en een groot publiek zal dit appreciëren. The Haunted Youth is everyone’s friend.

2. Ramkot kan vriend en vijand verbazen

Als we een betekenis moeten geven aan “een entree maken” is het antwoord heel simpel: Ramkot. De naam zegt hierover al genoeg. Ze rammen binnen met hun song Red. Maar dit is zeker niet hun eerste single. Ze hebben al eerder nummers uitgebracht zoals King Of The Harmless en Valium.

Voor De Nieuwe Lichting brachten ze Red uit. Een song waar je meteen door wordt wakker geschud en dat mag je gerust letterlijk nemen. Het nummer blijft de aandacht houden omdat het speelt met verrassende tempo-en sfeerwisselingen. Ook de zanger heeft een stem die de aandacht blijft vasthouden door zijn interessante sound. Het nummer is perfect voor mensen die ’s morgens een boost nodig hebben om de dag te beginnen.

Verdiende winnaar? Zeker. Als Ramkot dit soort muziek blijft maken, zal de band vriend en vijand wel eens sterk kunnen verbazen.

3. Kids With Buns is een enorm cadeau

Gooi Tamino en Portland bij elkaar en je krijgt Kids With Buns. Een experimentele sound met indiaanse invloed. De groep bestaat uit 2 meisjes met een heel uniek stemgeluid. Door die unieke sound kan het publiek Amber en Marie snel herkennen en dat is zeker een pluspunt.

Het nummer waar ze mee wonnen heet Bad Grades. Bij de eerste keer luisteren denk je vrijwel snel aan de vorige winnaar Portland. Maar de indiesound die in het lied verwerkt zit laat ons weer denken aan de artiest Tamino. Deze 2 stijlen gemixt werken heel goed en het past ook perfect bij de stemmen van Amber en Marie. Het nummer is heel dromerig en perfect om eens goed te ontspannen.

Verdiende winnaar? Absoluut. De nieuwe originele stijl van Kids With Buns is een enorm cadeau voor de Belgische muziekwereld. Ik ben zeker een fan en ik hoop snel op een nieuwe single.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s