Categorieën
Releases

Emma Bale gooit het over een andere boeg met Mind Games

Haar eerste single in 2021 is meteen een schot in de roos. Emma Bale slaat een nieuwe weg in met haar nieuwe single Mind Games. Een brandend verlangen met lust als houvast.

De nieuwe Emma Bale

2020 was een zeer goed jaar voor Emma Bale. Dat jaar bracht ze op een korte tijd 3 nieuwe singles uit: Greedy, Everything You are en Moonchild. Met deze singles is het duidelijk dat Emma haar eigen stijl heeft gevonden. Een stijl die past bij haar mooie, fijne en fragiele stem.

Ondertussen is 2021 nog maar net bezig, maar Emma Bale heeft ons al verrast met nog een nieuwe single: Mind Games. Deze single bevestigt nog eens de unieke en eigen stijl van “de nieuwe” Emma Bale.

Een toxic relationship

Mind Games gaat over een relatie die vooral bestaat uit verlangen in combinatie met lust. Het begint meteen met Emma die de eerste strofe zingt. Zo word je meteen in de song gegooid. Er zit spanning en mysterie in de strofes die verder opbouwen doorheen het nummer. Je wordt mee in de gevoelens van Emma gezogen en die gevoelens blijven je vasthouden tot het einde. Zal ze stoppen met de toxic relationship of niet?

De bridge van Mind Games vind ik het meest interessant. Het lijkt hier of we de gedachten van Emma letterlijk in ons hoofd kunnen projecteren. Ook de achtergrondeffectjes die hierbij gebruikt werden, versterken dit gevoel.

But you take my mind, take my mind off your mind games. When you’re here I can’t escapeYou take my mind, take my mind off your mind games. I forget what I should say

Emma Bale, Mind Games

Ik ben helemaal fan van deze song en ik hoop dat Emma deze stijl zal aanhouden. Persoonlijk vind ik dat deze stijl van mysterie en iets donkerdere muziek beter bij haar past. Ze maakt heel interessante keuzes in haar muziek en dat is ook wat haar uniek maakt als artieste.

Bekijk hier de bijhorende videoclip:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s