Categorieën
Aanradertjes

3 vrouwen met ballen

Ze laten zich niet doen en zijn niet op hun mondje gevallen. Deze vrouwen geven het beste van zichzelf op het podium en steken pit in hun songs. Hoog tijd om de vrouwen met ballen eens op een rijtje te zetten.

1. Coely doesn’t care

Recht toe, recht aan. Dat is waar Coely voor staat. Een zangeres die begon in België, maar die ondertussen een groot deel van de wereld heeft gezien. Ze scoorde een monsterhit met Don’t Care dat ze samen brengt met DVTCH NORRIS.

De song is een zalige meezinger. Ideaal voor wanneer je wat extra confidence nodig hebt of voor momenten waarop je je super goed voelt. De boodschap van het lied is zeer duidelijk: “Coely doesn’t care.” Wanneer ze het nummer brengt, spat het zelfvertrouwen van het scherm. Het begin van het nummer is een echte binnenkomer. “F*ck it”

Het verwondert me niet dat Coely al verschillende prijzen heeft gewonnen. Voor mij is ze één van de beste Belgische hiphop-soul artiesten die we ter beschikking hebben. Keep going queen…

2. Angèle est polie pour la télé

Geen katje om zonder handschoenen vast te pakken, dat is de perfecte beschrijving voor Angèle. Een zangeres die feminisme schreeuwt. Ze staat voor trotsheid en dat toont ze in al haar liedjes. Net als Coely is Angèle goed op weg om ook groot te worden buiten België. Ik leg de focus nu op Balance Ton Quoi.

Breng je wat in evenwicht, de letterlijke vertaling van de song. Eigelijk is de betekenis van het nummer iets minder netjes geformuleerd. “Praat niet zo slecht over meisjes” blijkt de echte boodschap van het nummer. Als je het nummer hoort, klinkt het op het eerste gehoor heel onschuldig. Maar als je beter luistert zal je merken dat Angèle het klaar en duidelijk kan uitleggen.

Ik vind het een geweldig nummer en het is ook fantastisch dat Angèle de durf heeft om met deze woorden in de kijker te komen. Angèle est polie pour la télé. Dat dachten ik en waarschijnlijk ook de meeste mensen over haar. Maar dan blijkt dat deze chick veel pit heeft en dat valt zeker in de smaak. Ondertussen blijft ze haar standpunt verdedigen, maar voor mij is het wel duidelijk. Wij zijn meer dan “meisjes”…

3. A lie is just a lie for Charles

Een nieuwe verschijning in de Belgische muziekwereld. Charles is nog niet zo lang geleden begonnen, maar toch verdient ze zeker een plekje in deze lijst. Met ‘Far gone’ als tweede nummer is ze goed bezig om zich naar de top te werken.

Je zou alleen al zeggen dat ze ballen heeft door haar diepe, krachtige stem. Die stem past perfect bij het lied. Het begint heel mysterieus, en bij de eerste strofe komt er meteen al wat kracht bij kijken. Ze is heel duidelijk over het feit dat er niet met haar te sollen valt. “A lie is just a lie for Charles.”

Ik ben heel benieuwd wat deze straffe zangeres nog allemaal uit haar hoed zal toveren. Mij heeft ze alleszins al helemaal mee en ik ben er zeker van dat ze heel België zal inpalmen met haar talent.

Check ook zeker de videoclip want die is echt van heel hoog niveau…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s