Categorieën
Aanradertjes

3 vergeet-ze-nietjes

We mogen ze nooit vergeten, de mensen die ons dierbaar zijn, maar helaas niet meer onder ons zijn. Vandaag op 2 november herdenken we deze mensen. Met deze vergeet-ze-nietjes halen we de mooiste herinneringen terug van de mensen die voorgoed in ons hart zitten…

1. Afscheid van een vriend

Ik moet eerlijk toegeven: ik ben niet zo’n fan van Clouseau, maar dit liedje raakt me oprecht heel erg. De muziek is heel rustig en zelfs een beetje hoopgevend. Dit past perfect bij de tekst van de song. Je bent heel droevig omdat je vriend moet gaan, maar je hebt er ook wel vrede mee omdat je weet dat dit beter is voor die vriend. Wat mij vooral raakt in dit lied is dan ook de tekst. Een aantal gevoelens zijn super mooi geformuleerd. “Zonder jou tikt de klok even snel, maar de tijden veranderen wel” is een prachtig metafoor om te zeggen dat het leven doorgaat, maar voor jou staat alles even stil. Een sober liedje om een prachtig hoofdstuk mee af te sluiten en om alle mooie herinneringen nog eens te herbeleven…

2. Ne me quitte pas

Iets totaal anders dan nummer 1, maar daarom zeker niet minder goed. Dit lied is één en al drama, waar ik persoonlijk erg van houd. Het liedje begint met slechts met een aantal pianotoetsen. Dit maakt het vanaf het begin al dramatisch. Daarna komt de prachtige diepe stem van Jacques Brel erbij. Naarmate het vordert komen er nog meer dramatische effectjes bij, maar het blijft toch heel fragiel en breekbaar. In het nummer wordt er gesmeekt en gehuild omdat de geliefde weg moet gaan. De tekst is echt prachtig en heel poëtisch en de franse taal is ook nog eens een extra mooi effect. Ik heb dit lied in het lijstje gezet omdat ik vind dat we af en toe eens goed mogen huilen om mensen die we verloren zijn. We mogen ons ook eens kwetsbaar opstellen want dat is deel van het verwerkingsproces. Laat het allemaal maar eens los…

3. Requiem for a dreamer

Als je goede herinneringen wil ophalen, is dit echt de perfecte song. Dit liedje is zo mooi! Het is de debuutsingle van Sam De Nef en zingt dit samen met Camille Camilla. Het is een ode aan de dromer (The dreamer). Ze zeggen in deze song dat ze zoveel van de dromer hebben geleerd en hoe goed hij was. Ik vind dit perfect passen bij een dag zoals vandaag. Ik kende het niet, maar toen ik het luisterde, kwamen er meteen allemaal mooie herinneringen naar boven. We dromen van de tijden met de mensen die nu niet meer bij ons zijn. Het wordt heel de tijd tweestemmig gezongen en de stemmen komen super mooi samen. “The dreamer” waar ze over zingen, is in mijn verbeelding de persoon die weg is gegaan. De allermooist zin uit dit liedje is moor mij dit: “I dreamed a dream for a dreamer, cause that’s what he would want me to do”

2 reacties op “3 vergeet-ze-nietjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s