Categorieën
Aanradertjes

3 ‘bubbelknuffel’ liedjes

Een knuffel is een zacht kussen waar je je hoofd op legt. Het is hetzelfde als zeggen: “Ik heb je nodig” en in deze rare tijden met Corona, hebben we mekaar allemaal nodig. Ik wil iedereen een dikke, steunende knuffel geven met deze 3 ‘bubbelknuffel’ liedjes, ideaal voor bubbeltjes…

1. Direction

De song van het programma ‘De Ridder’ heeft bij mij een flinke indruk achtergelaten. Dit is zeker een ‘bubbelknuffel’ liedje omdat het gaat over de weg kwijt zijn en die terug proberen te vinden. Deze tijden zijn we allemaal een beetje de weg kwijt en willen we zo snel mogelijk de weg naar het normale terug vinden. De soul-achtige stem van Selah Sue past helemaal bij de sound van dit liedje. Ze heeft een aparte stijl waar ik erg van houd. De muziek is spannend, dramatisch en ook wel breekbaar. De zin ‘I fade away, my love and darkness is starting to grow’ vind ik prachtig geformuleerd en voor veel mensen zeer herkenbaar op dit moment. Maar we mogen de hoop niet verliezen, we zullen onze weg terugvinden!

2. Believe

We moeten geloven! K’s Choice zegt het letterlijk. We moeten geloven dat er ooit een einde aan Corona komt. Dit is zeker een ‘bubbelknuffel’ liedje, daar is geen twijfel over. Het liedje is iets anders dan we van K’s Choice gewend zijn: het is veel zachter, zowel de muziek als Sam zijn manier van zingen. Maar ik moet toegeven dat ondanks dat het anders is, het eigenlijk mijn favoriete liedje van K’s Choice is. De boodschap is heel hoopgevend en geeft vertrouwen. Het nummer gaat over jezelf even kwijtraken en het vertrouwen terugvinden. Ook dit is een zeer herkenbaar gevoel tijdens de corona periode. Maar we moeten geloven in elkaar en elkaar steunen. ‘I’m willing to go on but not alone, not now’

3. Dark Maze

‘All I want right now is a hand to pull me out’. Ook dit is zeker een ‘bubbelknuffel’ liedje. Ibe heeft hier echt een prachtig nummer geschreven. Zijn stem is zo mooi zowel in de hoogte, maar zeker ook in de laagte. Het liedje gaat over een donkere plek waarvan je weg wil. Alles lijkt uiteen te vallen en je wil dat je donkere gedachten stoppen, maar tegelijkertijd voel je dat je hier sterker uit zal komen. De muziek is heel rustig en die rust ervaar je ook als je ernaar luistert. Het gevoel dat dit lied me geeft is vooral kracht om verder te gaan. Als ik een mindere dag heb gehad zal dit het eerste liedje zijn dat ik luister. Laat in deze bizarre tijden ‘Dark Maze’ vooral het extra duwtje in de rug zijn voor iedereen om door te gaan en vooruit te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s