Categorieën
Nieuwtjes

Belgium rules!

foto: https://radio1.be/tag/de-lage-landenlijst-1

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De jaarlijkse “Lage Landenlijst” van Radio 1 klonk weer door de speakers. Een lijst met Nederlandstalige muziek van België en Nederland en België domineert nog steeds.

Het is een feit: Belgium rules in de Lage Landenlijst. Er is toch altijd een beetje gezonde concurrentie tussen België en Nederland en sorry Nederland, maar België heeft de show gestolen!

In de lijst zaten 37 Nederlandse liedjes en 62 Vlaamse liedjes. België is dus fel in de meerderheid. In de top 10 zaten 4 Nederlandse liedjes en wel 6 Vlaamse liedjes. Onder andere het prachtige “Ploegsteert” van Het zesde metaal, “Tim” van Wim de Craene en natuurlijk de nummer 1 (al 3 jaar op rij): “Ruimtevaarder” van Kommil Foo.

Kommil Foo is één van de vele artiesten die mijn liefde voor Belgische muziek doet groeien. Hun teksten zijn zo creatief en diep dat het me echt persoonlijk raakt als ik ernaar luister. Ik krijg elke keer tranen in mijn ogen als ik “Ruimtevaarder” hoor, omdat het zo ingetogen gezongen is. De muziek is ook heel erg fragiel en breekbaar en dat maakt het zo adembenemend. Kommil Foo laat je zien dat je met maar een paar toetsen op de piano een prachtig lied kan maken. Ik weet nog toen ik het voor de eerste keer hoorde… ik was sprakeloos. Daarom is het voor mij een dikverdiende nummer 1!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s